Algemene Voorwaarden Decoz & Co B.V.

Artikel 1 Algemene bepalingen

  1. Decoz & Co B.V. is een besloten vennootschap naar Nederlands recht en is in het handelsregister ingeschreven onder KVK-nummer 89498836.
  2. In deze Algemene voorwaarden wordt verstaan onder:
    Decoz & Co: Decoz & Co B.V.
    Opdrachtgever: De natuurlijke persoon of rechtspersoon die een opdracht tot het verrichten van werkzaamheden aan Decoz & Co heeft verstrekt.
    Overeenkomst: Wederkerige overeenkomst op grond waarvan Decoz & Co werkzaamheden verricht.
    Partijen: Decoz & Co en de opdrachtgever of opdrachtgevers.
    Schriftelijk: Fysiek of digitaal geschreven en vastgelegd.

 

Artikel 2 Toepasselijkheid

  1. Deze Algemene voorwaarden zijn van toepassing op iedere door Decoz & Co aanvaarde opdracht, inclusief eventuele vervolgopdrachten en nieuwe opdrachten. De toepasselijkheid van enige algemene of andere voorwaarden van de opdrachtgever wordt uitdrukkelijk van de hand gewezen.
  2. Van deze Algemene voorwaarden kan alleen schriftelijk worden afgeweken.

 

Artikel 3 Offertes en aanbiedingen

  1. Alle offertes van Decoz & Co zijn vrijblijvend, tenzij in de offerte een termijn voor aanvaarding is gesteld. Ingeval geen aanvaardingstermijn is gesteld, vervalt de offerte na 30 dagen.
  2. Decoz & Co is uitsluitend gehouden aan het verrichten van de in de offerte genoemde werkzaamheden als de offerte binnen de in het eerste lid bedoelde termijn door de wederpartij schriftelijk is aanvaard, tenzij partijen hierover andere schriftelijke afspraken hebben gemaakt.
  3. De prijzen in de offertes zijn exclusief btw en andere heffingen van overheidswege alsmede eventuele in het kader van de overeenkomst te maken kosten, waaronder verzend- en administratiekosten of reiskosten, tenzij anders aangegeven.
  4. Als de aanvaarding van de offerte afwijkt van de inhoud van de offerte, komt de overeenkomst niet tot stand, tenzij Decoz & Co met de afwijking schriftelijk akkoord is gegaan.
  5. Een offerte van Decoz & Co geldt uitsluitend voor de overeen te komen opdracht. Voor een uitbreiding van de opdracht, een vervolgopdracht of een andere opdracht brengt Decoz & Co een nieuwe offerte uit, tenzij partijen schriftelijk anders zijn overeengekomen.

 

Artikel 4 Rechtsbetrekking uitsluitend met Decoz & Co

1. Alle opdrachten en andere dienstverlening worden uitsluitend geaccepteerd en uitgevoerd door Decoz & Co, ook als het de bedoeling is dat een opdracht door één of meer bepaalde aan Decoz & Co verbonden personen wordt uitgevoerd. Artikelen 7:404, 7:407, tweede lid, en artikel 7:409 van het Burgerlijk Wetboek zijn niet van toepassing.
2. Derden kunnen geen rechten ontlenen aan de dienstverlening door Decoz & Co aan een opdrachtgever.

 

Artikel 5 Uitvoering van de overeenkomst

  1. Decoz & Co verplicht zich haar verplichtingen uit de overeenkomst uit te voeren binnen de wettelijke kaders en overige toepasselijke regelgeving.
  2. Eventueel opgegeven leveringstermijnen zijn geen fatale termijnen, tenzij schriftelijk anders is overeengekomen.
  3. De opdrachtgever stelt Decoz & Co op een adequate en effectieve wijze in staat de overeengekomen diensten en werkzaamheden te kunnen verrichten. Daartoe verstrekt de opdrachtgever aan Decoz & Co alle noodzakelijke gegevens die voor een juiste uitvoering van de werkzaamheden redelijkerwijs van belang zijn of kunnen zijn. Als de voor de uitvoering van de overeenkomst benodigde gegevens niet tijdig zijn verstrekt, kan Decoz & Co de uitvoering van haar verplichtingen uit de overeenkomst voor de duur van het ontbreken van de gegevens opschorten en de uit de vertraging voortvloeiende extra kosten volgens de overeengekomen tarieven aan de opdrachtgever in rekening brengen.
  4. Decoz & Co heeft het recht een eenmaal aanvaarde opdracht eenzijdig te beëindigen als blijkt dat Decoz & Co bij de uitvoering van de opdracht in strijd moet handelen met de wet, de openbare orde of de goede zeden of ingeval door de opdrachtgever onvoldoende of onjuiste informatie is verstrekt.
  5. De door Decoz & Co tot het moment van beëindiging verrichte werkzaamheden worden aan de opdrachtgever gefactureerd en de opdrachtgever is verplicht deze te voldoen.
  6. Als de opdrachtgever de opdracht tussentijds beëindigt, is hij gehouden tot vergoeding van de reeds door Decoz & Co verrichte werkzaamheden en werkzaamheden die niet onmiddellijk kunnen worden gestaakt.

 

Artikel 6 Honorarium en facturering

  1. Tenzij anders overeengekomen, factureert Decoz & Co op basis van gewerkte tijd tegen de overeengekomen uurtarieven, vermeerderd met ten behoeve van de uitvoering van een opdracht gemaakte specifieke onkosten.
  2. De betalingstermijn is 30 dagen na de factuurdatum.

 

Artikel 7 Opzegging overeenkomst

  1. Beide partijen kunnen de overeenkomst te allen tijde schriftelijk of elektronisch opzeggen.
  2. Als de overeenkomst tussentijds wordt opgezegd door opdrachtgever, heeft Decoz & Co recht op compensatie vanwege het daardoor ontstane en aannemelijk te maken bezettingsverlies, tenzij er feiten en omstandigheden aan de opzegging ten grondslag liggen die aan haar zijn toe te rekenen. Voorts is opdrachtgever alsdan gehouden tot betaling van de facturen voor tot dan toe verrichte werkzaamheden. De voorlopige resultaten van de tot dan toe verrichte werkzaamheden worden in dat geval onder voorbehoud ter beschikking worden gesteld aan opdrachtgever.
  3. Als de overeenkomst tussentijds wordt opgezegd door Decoz & Co, zal zij in overleg met de opdrachtgever zorg dragen voor overdracht van nog te verrichten werkzaamheden aan derden, tenzij er feiten en omstandigheden aan de opzegging ten grondslag liggen die aan opdrachtgever toerekenbaar zijn.
  4. Als de overdracht van de werkzaamheden voor Decoz & Co extra kosten met zich meebrengt, worden deze aan opdrachtgever in rekening gebracht.

 

Artikel 8 Opschorting en ontbinding

  1. Decoz & Co is bevoegd de nakoming van de verplichtingen op te schorten of de overeenkomst te ontbinden als:
    a. de opdrachtgever de verplichtingen uit de overeenkomst niet of niet volledig nakomt;
    b. na het sluiten van de overeenkomst Decoz & Co ter kennis gekomen omstandigheden goede grond geven te vrezen dat de opdrachtgever de verplichtingen niet zal nakomen;
    c. ingeval er goede grond bestaat te vrezen dat de opdrachtgever slechts gedeeltelijk of niet behoorlijk zal nakomen, is de opschorting slechts toegelaten voor zover de tekortkoming haar rechtvaardigt;
    d. de opdrachtgever bij het sluiten van de overeenkomst verzocht is zekerheid te stellen voor de voldoening van zijn verplichtingen uit de overeenkomst en deze zekerheid uitblijft of onvoldoende is;
    e. de opdrachtgever de geheimhouding of andere bepalingen in deze voorwaarden overtreedt;
    f. de opdrachtgever aangeeft geen vertrouwen meer in Decoz & Co, diens medewerkers of werkzaamheden te hebben;
    g. de opdrachtgever zich schuldig maakt aan strafbare feiten die het onderzoek of de naam van Decoz & Co kunnen schaden.
  2. Onverminderd het bepaalde in het eerste lid is Decoz & Co bevoegd de overeenkomst te (doen) ontbinden indien zich omstandigheden voordoen die van dien aard zijn dat nakoming van de overeenkomst onmogelijk of naar maatstaven van redelijkheid en billijkheid niet langer kan worden gevergd dan wel als zich anderszins omstandigheden voordoen die van dien aard zijn dat ongewijzigde instandhouding van de overeenkomst in redelijkheid niet mag worden verwacht.
  3. Als de overeenkomst wordt ontbonden zijn de vorderingen van Decoz & Co op de opdrachtgever direct opeisbaar. Als Decoz & Co de nakoming van de verplichtingen opschort, behoudt zij haar aanspraken uit de wet en overeenkomst.
  4. Decoz & Co behoudt steeds het recht schadevergoeding te vorderen.

 

Artikel 9 Aansprakelijkheid

  1. Een fout of onzorgvuldigheid in de dienstverlening van Decoz & Co kan uitsluitend leiden tot aansprakelijkheid van Decoz & Co. Deze aansprakelijkheid is beperkt tot het bedrag dat in verband hiermee wordt uitbetaald onder de door Decoz & Co afgesloten aansprakelijkheidsverzekering, vermeerderd met het eigen risico onder die verzekering. Als de verzekeraar niet uitkeert, is de totale aansprakelijkheid van Decoz & Co beperkt tot € 10.000.
  2. Decoz & Co maakt in het kader van haar activiteit gebruik van digitale communicatie, gegevensopslag en cloud-computing diensten en is niet aansprakelijk voor schade die voortvloeit uit het gebruik daarvan.
  3. Aan Decoz & Co verbonden personen zijn in geen geval aansprakelijk. Onder deze verbonden personen wordt in ieder geval verstaan: alle voormalige, huidige en toekomstige aandeelhouders van Decoz & Co, groeps-, holding-, werk-, pensioen- of andere gerelateerde entiteiten van Decoz & Co en werknemers, adviseurs, bestuurders, stagiairs, uitzendkrachten en freelancers die door of namens Decoz & Co werkzaamheden verrichten of hebben verricht.
  4. Alle aan Decoz & Co verbonden personen, bedoeld in het vorige lid, en hun rechtsopvolgers kunnen zich op deze algemene voorwaarden beroepen.
  5. De opdrachtgever vrijwaart Decoz & Co en de daaraan verbonden personen voor alle aanspraken door derden waarvoor op grond van deze algemene voorwaarden de aansprakelijkheid van Decoz & Co is beperkt. Deze vrijwaring omvat ook de daarmee verband houdende kosten.

 

Artikel 10 Inschakeling van derden

Decoz & Co mag voor rekening van de opdrachtgever een derde inschakelen op de door deze derde gestelde voorwaarden. Decoz & Co mag deze voorwaarden, inclusief een eventuele aansprakelijkheidsbeperking, namens de opdrachtgever aanvaarden. Decoz & Co is niet aansprakelijk voor tekortkomingen van die derde.

Artikel 11 Geheimhouding

  1. Beide partijen zijn verplicht tot geheimhouding van alle vertrouwelijke informatie die zij in het kader van hun overeenkomst van elkaar of uit andere bron hebben verkregen. Informatie geldt als vertrouwelijk als dit door de andere partij is medegedeeld of als dit voortvloeit uit de aard van de informatie.
  2. Als, op grond van een wettelijke bepaling of een rechterlijke uitspraak, Decoz & Co gehouden is vertrouwelijke informatie aan door de wet of de bevoegde rechter aangewezen derden mede te verstrekken en zij zich ter zake niet kan beroepen op een wettelijk dan wel door de bevoegde rechter erkend of toegestaan recht van verschoning, dan is Decoz & Co niet gehouden tot schadevergoeding of schadeloosstelling en is de wederpartij niet gerechtigd tot ontbinding van de overeenkomst op grond van enige schade, hierdoor ontstaan.

 

Artikel 12 Intellectuele eigendom en auteursrechten

  1. Onverminderd het overigens in deze algemene voorwaarden bepaalde, behoudt Decoz & Co zich de rechten en bevoegdheden voor die haar toekomen op grond van de Auteurswet.
  2. Decoz & Co behoudt het recht de door de uitvoering van de werkzaamheden toegenomen kennis voor andere doeleinden te gebruiken, voor zover hierbij geen vertrouwelijke informatie ter kennis van derden wordt gebracht.

 

Artikel 13 Recht- en forumkeuze

  1. Op alle rechtsbetrekkingen met Decoz & Co is Nederlands recht van toepassing.
  2. Geschillen worden in eerste aanleg uitsluitend voorgelegd aan de rechtbank te Haarlem.

 

Decoz & Co B.V. – Nieuwe Gracht 45C – 2011 ND – Haarlem – KVK 89498836 – BTW NL865000852B0